LÍNEA DE TIEMPO DE ALMENDRINA

DESDE 1914 HASTA PLENO SIGLO XXI

1914

Salvador Vallverdú Gebellí inicia l’activitat com a farmacèutic a la Farmàcia del Castell de Reus.

1920

El seu esperit emprenedor i de servei el porta a fundar l’empresa Laboratoris Klam, annexa a la farmàcia, on crea i comercialitza productes farmacèutics.

1932

El 25 de setembre del 1932, registra la patent de la que havia de ser la seva fórmula més reeixida, la famosa crema d’ametlles, que es patenta, per cert, per primera vegada a la història. La crema es va començar a comercialitzar en 1935 com a remei digestiu.

La Guerra, amb la mort del fundador de Laboratoris Klam, i la postguerra, amb canvi de règim polític i escassetat de matèries primeres com el sucre, van afectar greument el funcionament de l’empresa.

1952

Sota la direcció des de 1942 del fill del fundador, Josep Ramón Vallverdú, es llança el producte “Almendrina” l’empresa es trasllada al carrer Sant Clara de Reus i llança al mercat amb una producció de 50 kg/dia fabricats en una petita caldera.

1964

L’empresa es trasllada al carrer Castellvell per seguir creixent.

1995

L’empresa es trasllada al polígon Agro-Reus per fer front als reptes del futur. En aquestes noves instal·lacions, amb més possibilitats de producció, es decideix apostar per la innovació i la diversificació de productes, començant per la crema d’ametlles amb fructosa.

2012

Josep Ramon Vallverdú, nét del fundador, pren el relleu en la direcció de l’empresa i dóna un nou impuls a la innovació.

2016

Renovació de la imatge corporativa d’Almendrina.

Llançament de nous productes, amb la qualitat de sempre, però amb nous formats adaptats al moment.